Finále 3. ročníku Středoškolské soutěže v kybernetické bezpečnosti.

Česká pobočka AFCEA resp. její pracovní skupina Kybernetická bezpečnost zorganizovala dne 25. 4. 2019 na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně finále 3. ročníku Středoškolské soutěže v kybernetické bezpečnosti.

Kybernetický prostor zásadně ovlivňuje naše každodenní životy, které do značené míry závisí na tom, co se v kybernetickém životě děje. Právě proto je třeba tento prostor chránit a bránit. Jsme přesvědčeni, že jediným dlouhodobým a efektivním řešením je vychovat silnou mladou generaci odborníků a expertů v oblasti ICT, kteří jednou budou zajišťovat kybernetickou bezpečnost a obranu naší kybervlasti.

Vítězem v hlavní kategorie středoškoláci se stal Vadim Kablukov z Gymnázia B. Němcové v Hradci Králové, vítězem v doprovodné vysokoškolské kategorii se pak stal Jan Gocník z Univerzity Karlovy.

Gratulujeme! …Zároveň gratulujeme všem finalistům, kteří již svou účastí prokázali svoji odbornost i zapálenost pro danou věc!

A v neposlední řade děkujeme všem podporovatelům a partnerům soutěže! Finále napovědělo složení národního týmu ČR, který bude nominován koncem léta a který nás bude reprezentovat v rámci evropského finále. Naše společná práce pokračuje!…

 

 

 

Autor fotografií: Riethofová Alžběta